File Download

There are no files associated with this item.

  Links for fulltext
     (May Require Subscription)
Supplementary

Article: Green Architecture at HKU, the Eliot Experiment

TitleGreen Architecture at HKU, the Eliot Experiment
Authors
Keywordsgreen design
under-floor air-conditioning
daylight dimming control
data acquisition and monitoring
Issue Date2004
PublisherArchitectural Institute of Japan
Citation
Journal of Asian Architecture and Building Engineering, 2004, v. 3 n. 2, p. 283-290 How to Cite?
AbstractThis is a research by design project, made possible by a live project engaging a historic building on the University campus. The Eliot Hall was originally one of three residences for undergraduate students built in the nineteen thirties. The authors collaborated with the Estate Office and the User Center of Journalism and Media Studies to put in place their research agenda as ″Green Architecture - the Eliot Experiment 2001″ to study the following hypothesis: (1) passive environmental design strategies; (2) man-nature interactions; (3) user interactive controls of environmental performance; (4) green education. This paper underlines the process from design, construction, fitting out/re-modeling (completed in the Summer of 2003), and the setting up of a data monitoring and display system (Spring and Summer, 2004).
Persistent Identifierhttp://hdl.handle.net/10722/65766
ISSN

 

DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorLau, SSYen_HK
dc.contributor.authorCheng, YKen_HK
dc.contributor.authorLu, LLen_HK
dc.contributor.authorLeung, KCen_HK
dc.contributor.authorQi, Zen_HK
dc.date.accessioned2010-09-06T05:40:47Z-
dc.date.available2010-09-06T05:40:47Z-
dc.date.issued2004en_HK
dc.identifier.citationJournal of Asian Architecture and Building Engineering, 2004, v. 3 n. 2, p. 283-290en_HK
dc.identifier.issn1347-2852-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10722/65766-
dc.description.abstractThis is a research by design project, made possible by a live project engaging a historic building on the University campus. The Eliot Hall was originally one of three residences for undergraduate students built in the nineteen thirties. The authors collaborated with the Estate Office and the User Center of Journalism and Media Studies to put in place their research agenda as ″Green Architecture - the Eliot Experiment 2001″ to study the following hypothesis: (1) passive environmental design strategies; (2) man-nature interactions; (3) user interactive controls of environmental performance; (4) green education. This paper underlines the process from design, construction, fitting out/re-modeling (completed in the Summer of 2003), and the setting up of a data monitoring and display system (Spring and Summer, 2004).-
dc.languageengen_HK
dc.publisherArchitectural Institute of Japan-
dc.relation.ispartofJournal of Asian Architecture and Building Engineeringen_HK
dc.subjectgreen design-
dc.subjectunder-floor air-conditioning-
dc.subjectdaylight dimming control-
dc.subjectdata acquisition and monitoring-
dc.titleGreen Architecture at HKU, the Eliot Experimenten_HK
dc.typeArticleen_HK
dc.identifier.emailLau, SSY: ssylau@hku.hken_HK
dc.identifier.authorityLau, SSY=rp01006en_HK
dc.description.naturelink_to_subscribed_fulltext-
dc.identifier.doi10.3130/jaabe.3.283-
dc.identifier.hkuros147208en_HK

Export via OAI-PMH Interface in XML Formats


OR


Export to Other Non-XML Formats